Två startande och bägge tvåa!

Klammer och Bork Faxa startade i kväll på Hagmyren. Krister Söderholm körde bägge. Först ut var treårige Klammer som var ute i ett försök till Norrlands Elitserie. Favoriten Zenio öppnade snabbast och tog hand om ledningen. Klammer hamnade som tredje häst invändigt. Första fem öppnades efter 13,5 och varvet på 15,8. När hästarna kom ut på sista bortre långsidan så fick Klammer marschorder. Han rundade snabbt hästen som låg i rygg på ledaren och tog upp jakten. Zenio och Klammer drog ifrån övriga fältet. Zenio vann före en duktig Klammer som slutade tvåa.

Bork Faxa var ute i ett lopp för 3-5-åriga ston med 100000 till vinnaren. Hon fick ett bra lopp i rygg på ledaren. När attackerna kom på bortre långsidan kastade Krister loss och Bork Faxa övertog ledningen med favoriten Brenne Blissi på utsidan. Dessa drog ifrån de övriga fältet och det gick riktigt fort genom sista sväng. Favoriten vann men Bork Faxa svarade för en mycket bra prestation som tvåa och slog flera toppston som var med i loppet.
Nu hoppas vi att hon tar detta lopp på rätt sätt så kommer det att bli spännande i derbykvalen.

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.